İTO 61 No’lu Teknik Hırdavat Komite Toplantısı

İstanbul Ticaret Odası 61 No’lu Teknik Hırdavat Komitesi 11 Aralık 2021 Cumartesi günü Cemile Sultan Korusunda kahvaltılı çalışma toplantısı düzenledi.

Toplantıda, pandemi nedeniyle yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

PERPA Kooperatifi ve PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yönetim Kurulu Başkanı, İTO Meclis Üyesi Hacı Demir, davetli olarak toplantıda yer aldı.
PERPA Kooperatifi’ni kuran ve PERPA Ticaret Merkezi’ni hayata geçiren ana sektörün hırdavat sektörü olması nedeniyle PERPA Ticaret Merkezi hırdavatçılar için önem arz ediyor. İTO Teknik Hırdavat Komitesinde de çok sayıda Perpalı firma var.

İTO 61 No’lu Teknik Hırdavat Komite Üyeleri arasında PERPA Kooperatifi ve PERPA B Blok Yönetim Kurulu Üyesi Harun Ağırbaş yer alıyor.

PERPA Kooperatifi ve PERPA B Blok Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Arman, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Saim Yıldırım ve Abdullah İpekli de toplantıya katıldı.

İTO 61 No.lu Teknik Hırdavat Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Sabri Altunel, Komite Üyesi ve Meclis Üyesi Dursun Topçu, HISİAD (Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı ve İTO Teknik Hırdavat Komite Üyesi, Meclis Üyesi Çetin Tecdelioğlu, PERPA Kooperatifi Başkanı, İTO 19 No’lu Mali Müşavirler Meslek Komitesi Üyesi, Meclis Üyesi Hacı Demir toplantıda konuşma yaptılar.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Yavuz pandemi dönemi ve sonrasında hırdavat sektörü, Türkiye ve Dünya ekonomisi üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

1- İstanbul Ticaret Odası Hakkında

İstanbul Ticaret Odası’nın misyonu Türkiye’yi ve üyelerini geliştirmek; çağa ayak uydurmuş ve ötesini hedefleyen bir vizyon ile hareket etmek;  Global ticaretten daha fazla pay almayı, uluslararası siyasi ve ekonomik oluşumları kendi yararı doğrultusunda yönlendirebilen küresel bir güç olmayı hedeflemektir.

Türkiye’nin geleceğine adanmış bir kurum olarak İTO, misyonundan aldığı güçle; ticaret, küçük sanayi ve hizmet sektörlerinin hızla gelişme ve yaygınlaşmasını teşvik eder. Yurt dışında yeni pazarlar oluşturmak için çalışır. İş dünyasının gelişmesinin önündeki engelleri tespit eder ve kaldırılması için faaliyette bulunur.

İTO, tüm üyelerinin ve diğer iş sahiplerinin işlemlerini süratle sonuçlandırır. Kamuoyunu aydınlatır. Kuruluş Yasası’nda da öngörüldüğü şekilde, meslek ahlak ve dayanışmasını korur. Ülke kalkınmasının sağlanmasında ve değişim yaratılmasında, kamu veya özel her türlü mesleki, bilimsel, toplumsal ve kültürel kuruluşla iş birliği yapar.

İTO’nun, 1882 yılından bu yana, üyeleri ile bütünleşerek, eksilmez bir heyecan ve şevkle sürdürdüğü hizmet yolculuğu, bu özellikleri ile aynı zamanda,  tüm Türkiye’nin gelişmeyi ve aydınlığı hedefleyen ekonomik ve ticari yaşamının da bir fotoğrafıdır.

İTO, Türkiye’nin ekonomik panoramasında daima en merkezde bulunmuştur. Bunun için de üç ayaklı ama her şartta “üye odaklı” bir hizmet anlayışı benimsenmiştir. Bunlardan ilki, kanunla kendisine verilen, tescilden ihracata kadar birçok resmi belgenin düzenlenmesini içeren görevleri, ikincisi, üyelerine, yerelden evrensele uzanan bir strateji ve perspektif kazandırmak için eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri, üçüncüsü ise, üyelerinin ticari hak ve menfaatlerini korumak olarak özetlenebilir. İTO, bugüne kadar bu görevlerinin tümünü hakkıyla yerine getirme gayreti içinde olmuştur. Neticede, Türk ekonomisinin öncü kurumu olarak İTO, sadece Türkiye’nin değil bulunduğu bölgeden tüm dünyaya yayılan bir ticari ekol haline gelmiştir.

Kaynak

1- www.ito.org.tr

Visited 19 times, 1 visit(s) today