PERPA 4, 7 ve 10. Katlar Otopark Giriş Çıkış Yenilemeleri

PERPA Ticaret Merkezi Temsilciler Üst Kurul Yönetimi, PERPA 4, 7 ve 10. katlarda bulunan otopark giriş çıkışlarında yenilemeler yaptı.
Bu katlardaki otopark giriş çıkışlarında bulunan demir bariyerlerin tamiratları yapıldı. Antipas işleminin ardından bariyerler siyaha boyandı. Gece de görünebilmeleri için siyah üzerine fosforlu sarı bant uygulandı. Böylece demir bariyerlere temiz bir görüntü verildi. Ayrıca bariyerlerin üzerlerinde bulunan uyarı levhaları ve kat giriş tabelalarında yenileme yapıldı.

1- Antipas Boya Nedir?

Paslı yüzey boyama işlemlerinde, metal ve metal alaşımlı gövdeleri korozyondan korumanın bir başka yolu, metalik yüzeye antipas boya kullanmaktır. Bu boyanın işlevi, metal gövde ile kimyasal bileşikler veya aşındırıcı malzemeler arasındaki teması engelleyen bir bariyer görevi görmektir.

Çelik, manganez ve tungsten gibi demir ve diğer metallerin bir alaşımıdır. Çelik demirden daha fazla paslanmaya karşı dayanıklı olmasına rağmen, zaman içerisinde paslanacaktır. Alaşımın içindeki demir, oksijene maruz kaldığında pas olarak da bilinen demir okside dönmeye başlar.

Paslı metale yüzeysel bir kaplama uygulayabilirsiniz; bununla birlikte, kaplamadan önce yüzeyi iyice temizlemeli ve anti pas boyaya hazırlamalısınız.

Antipas Boya Nedir Nasıl Kullanılır?

Eski paslanmış ferforjeler, çelik masalar ve demir masa ayakları gibi çelik veya metal aksamlar korkunç görünebilir, ama doğru şekilde pastan kurtulma ve astar ile, en paslı metal yüzeyler neredeyse yeni görünüme kavuşabilir.

Doğru olan önce, yüzeysel pasları ve pullanmış boyayı temizlemek, daha sonra pas önleyici bir astar uygulamaktır. Boyaya hazırlamak için sadece pullanmış ve paslı yüzeyi temizleyerek boyaya yapışmasını önlemeniz yeterli olacaktır. Bununla birlikte, kötü paslanmış metal alanlar için daha fazla hazırlık yapılması ve muhtemelen özel bir astar ihtiyacı olacaktır.

Gerekli Araçlar

  • Taşlama Makinesi
  • Matkap
  • Tel Fırça
  • Disk Fırça

Gerekli Malzemeler

  • Pas Önleyici Astar
  • Pas Önleyici Sprey

Hafif paslı yüzeyler için

İşe bir tel fırça ile başlayın. Pulları ve yüzey pasını gidermek için kısmen paslanmış metal alanları bir tel fırça ile fırçalayın, daha sonra pas önleyici bir astar ile astarlayın.

Ağır paslı yüzeyler için

Yüzey ağır paslanmış ise tel ile fırçalama yetersiz olacaktır. Bu durumda taşlama makinesi ve disk fırça ile ağır paslanmış yüzeylerdeki pas lekelerini daha hızlı çıkartabilirsiniz.

Derin Paslı Yüzeyler ve Sorunlu noktalar için

Kimyasal olarak paslanmayı boyanabilir bir yüzeye dönüştüren özel bir astar ile derinden paslanmış metal alanları kaplayabilirsiniz. Kötü paslanmış veya çok hassas iyice temizlenmesi zor lekeler için, paslı bölgeleri boyanabilir bir yüzeye dönüştüren pas düzeltici gibi bir ürün kullanın.

Antipas astar uygulama

İç ve dış ortamlarda bulunan her türlü paslanır metal üzerine kullanılabilen. Her tip paslanır metali, paslanmaktan korumak ve son kat boyaya hazır hale getirmek için geliştirilmiş, antipas astar boyası ile yüzeyi kaplayın.

Son kat boya uygulama

Yüzeyi son kat boya ile 2 kat boyayın, çünkü çoğu metal dış ortamlarda bulunur. Tercihinize göre yüzey için antipas yarı mat boya veya antipas parlak boya seçebilirsiniz.

Boyanın daha düzgün bir yüzeye sahip olmasını istiyorsanız, sprey boya kullanın. Kutunun üzerindeki talimatlarla belirtildiği gibi kutuyu uygun mesafede tuttuğunuzdan emin olun. Uygulama sırasında elinizi ileri geri hareket ettirerek nesneye paralel püskürtün.

Kaynak

1- www.permolitboya.com.tr

Visited 130 times, 1 visit(s) today