PERPA B Blok Yangın Algılama ve İhbar Sistem Testleri Başladı

PERPA Ticaret Merkezi B Blok Yangın Algılama ve İhbar Sistemi testleri başladı. PERPA B Blok Başkan Yardımcısı Osman Arman, PERPA B Blok Genel Müdürü Vehbi Özgöz ve Teknik Müdürü Burak Altop, yangın algılama ve ihbar sistemi kurulumunu yapan ARTE Teknoloji Sanayi, danışman firma ETİK Teknik’ten danışman Dr. Kazım Beceren ve Alican Kabataş saha gezisi ve sistem testi için bir araya geldi.
Bütün hatlardaki dedektörler, mekanik sistem çalıştırıldı. Alarm butonları, flaşörlü sirenler test edildi.
Yangın Algılama ve İhbar Sistemi ilk testi başarılı oldu. Sistem testleri devam edecek.
Ortak alanların yangın algılama ve ihbar sistemi kurulumu tamamlandı. Ruhsat alımı için itfaiyeye başvuru işlemleri başlayacak.

1- Yangın Algılama ve İhbar Sistemi Nedir?

Yangın Algılama Sistemi, bir ortamdaki yangın tehlikesine karşı konumlandırılmış olan duman, ısı ve kombine (duman ve ısı) dedektörleri sayesinde algılama yaparak ortamdaki insanları olabildiğince hızlı bir şekilde uyarmayı amaçlar. Bu sayede can ve mal kaybının büyük ölçüde önüne geçilmiş olur.

Yangın Algılama ve Kontrol Sistemleri, adresli yangın algılama ve kontrol sistemleri, konvansiyonel yangın algılama ve ihbar sistemleri ve adresli karbon monoksit algılama ve kontrol sistemleri olarak üçe ayrılırlar. İş yerlerinde, okullarda, hastanelerde, evlerde, otoparklarda ve birçok alanda kullanılan bu sistemler hem dedektörler aracılığıyla otomatik olarak yangını veya tehlikeli gazları algılayabilir hem de yangın ihbar butonlarıyla insanlar tarafından fark edilen acil durumu algılayabilir. Aynı zamanda flaşörlü dâhili ve harici yangın sirenleriyle de bu algılanan acil durumları hem görsel hem de işitsel olarak ortama bildirir.

2- Yangın Alarm Sistemi Nasıl Kurulur?

Yangın alarm sistemi kurulumu yapılırken öncelikle bir yangın alarmı bağlantı şeması hazırlanır. Bu şemaya bağlı kalınarak kurulum yapılması, sistemin hatasız ve kolay bir şekilde uygulanmasını sağlar. Yangın alarm sistemleri, konvansiyonel ve adresli yangın algılama sistemleri olarak ikiye ayrılır. Konvansiyonel sistemlerde yangın alarm dedektörü ve yangın alarm butonu gibi ekipmanlar, bir bölge hattına bağlanırlar. Bu tip sistemler bölgesel tespit yoluyla yangının kaynağına ulaşmaktadır. Adresli sistemlerde ise dedektörler bir çevrim hattına bağlanır ve yangının kaynağı noktasal olarak tespit edilebilmektedir. Daha büyük ve karmaşık yapılarda, yangın uyarısının spesifik olarak hangi cihazdan geldiğini belirlemek için genelde adresli sistemler tercih edilir. Yangın alarm sistemi fiyatları da seçilen sistemin özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Dedektörler, hassas duman algılama özelliğine sahip olduklarından, bazen yangın tehlikesi olmayan durumlarda, alanda oluşan dumanı algılayabilir. Böyle durumlarda yangın alarmı nasıl kapatılır merak eden kullanıcılar, kontrol paneli üzerinden şifre girişi yaparak ikaz sirenini durdurabilirler. Yangın alarm butonu nasıl kapatılır merak eden kullanıcılar, kontrol paneli üzerinden alarm iptali sağlayamadıkları takdirde, onay için arama yapan alarm izleme merkezi yetkililerinden destek isteyebilirler.

Kaynak

1- www.codesec.com.tr

2- www.kalealarm.com.tr

Visited 13 times, 1 visit(s) today